Mikkelsen nem indulhat Korzikán

Ugyan Andreas Mikkelsennek elvileg teljes szezonra szóló szerződése van a Hyundaijal, de Sebastien Loeb leigazolása úgy fest, hogy a 2018-ban csalódást keltő teljesítményt nyújtó norvég terveit is felülírta. Mikkelsen az idei szezont sem kezdte jól, Monte-Carlóban buta hibát elkövetve kiesett, Svédországban pedig egész egyszerűen köze sem volt az élmezőny tempójához, úgyhogy a jó rajtpozíciója és a többiek hibái ellenére be kellett érnie a negyedik hellyel.

Mexikóban még indulhat (itt valamilyen okból Loeb marad ki a csapatból annak ellenére, hogy ez az egyik kedvenc futama és tavaly remek teljesítménnyel tért itt vissza, helyette az idény első két futamán lehetőséget nem kapó Dani Sordo versenyezhet), ám a Korzika Ralira a Hyundai kiteszi a csapatból – mindezt egy közleményben tudatták Andrea Adamóék. Az aszfaltos futamra a vb-címért küzdő Thierry Neuville mellett a két aszfaltmenő, Loeb és Sordo kap autót, a hírek szerint pedig Németországban ugyanez lesz majd a helyzet – Mikkelsen hiába rendelkezik szerződéssel, az eddigi teljesítménye nem olyan, amellyel fix helyet bérelne magának, az új csapatvezetés pedig igyekszik a lehető leghatékonyabban rotálni a pilótáit.

Kérdés még a Finn Rali, hiszen ezt a futamot a Hyundai elvileg felajánlotta Hayden Paddonnak, aki Loeb érkezése miatt létszám felettivé vált, de Paddon visszautasította az ajánlatot.

Related posts